scroll

De stad waar je direct verliefd op wordt: San Sebastian

20 juli 2017

Op je surfvakantie bij Brunotti Beachcamp ben je niet alleen maar aan het zonnen, surfen en feesten, we doen ook nog wat aan je culturele bagage (ja, echt waar!). Nu gaan we je natuurlijk niet vervelen met een saai schoolreisje. Nee, we maken een moddervette citytrip naar San Sebastian, tweemaal culturele hoofdstad van Europa.

San Sebastian is een Spaanse stad in het noorden van Spanje en wordt vaak de mooiste stad in de regio genoemd. Het ligt in Baskenland, en de inwoners noemen de stad liever Donostia. De stad heeft om en nabij de 200.000 inwoners, die allen erg trots op hun stad en Baskische afkomst zijn. Ze zijn dan ook niet erg blij als iemand ze Spanjaard noemt.

Tijdens je surfvakantie wordt deze citytrip vaak als een van de vele hoogtepunten van de vakantie gezien, en dat is niet zonder reden. De stad is ongelofelijk veelzijdig: San Sebastian heeft een fantastische baai waar veel surfers zijn, een mooi klassiek centrum met de leukste winkels en een grote rotsheuvel. Vanaf die heuvel kijk je na een wandeling van twintig minuten uit over de hele stad, met een ijskoud biertje in je hand.

Nadat we met het hele surfkamp zijn aangekomen in San Sebastian ben je zo vrij als een vogel. We gaan je niet aan het handje meenemen, maar geven je juist de beste tips om een mooie dag te hebben op de manier waarop jij dat wilt. Ga je de winkels af en genieten van de sale bij de Spaanse modehuizen? Prima! Anderen gaan liever een kijkje nemen bij het strand. Ook prima! Vanaf het klassieke Plaza de la Constitución gaat ieder zijn weg. Een plek waar iedereen van het surfkamp altijd uitkomt zijn de tapasbarretjes. In deze barretjes geniet je van de lekkerste Spaanse hapjes, die je allemaal vrij goedkoop kunt proeven. ’s Avonds verzamelen we met het hele surfkamp weer op het Plaza de la Consititucion om de allerleukste kroegjes op te zoeken: op het Brunotti Beachamp surf je niet alleen, maar worden ook de bloemetjes buiten gezet!

Wil je meer weten over een surfvakantie bij Brunotti Beachcamp? Stuur ons eens een berichtje via Facebook of Instagram, dan vertellen we je alles over de mooiste zomervakantie die er is!

©2022 Brunotti Beachcamp • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators