scroll

Eerste keer op surfkamp!

15 januari 2018

De eerste keer op surfkamp Afgelopen zomer ging ik, Brunotti Beachcamp’s nieuwste gastblogger Laura, voor het eerst op surfkamp. Met zero verwachtingen. Wie had gedacht dat ik het heerlijk vond om elke ochtend je tentje uitgebrand te worden, de hele dag te stoeien met de golven en te limbodansen tijdens de wekelijkse carnavalavond. Ik vertel jullie graag over mijn eerste ervaringen!

Het verblijf
Ik slaap het hele jaar niet zo lekker als dat ik op het Brunotti Beachcamp slaap. Het enige wat mij mijn tentje uit krijgt, is de hete zon. Je kunt kiezen tussen tenten met bedden of gewoon een tent met luchtbedden en het schijnt zo te zijn dat er dit jaar ook glamping tenten komen (zeg maar hallo tegen fancy en luxe kamperen!).


Geen standaard kamp
Er wordt als snel bij het woord ‘kamp’ meteen aan liedjes zingen bij het kampvuur gedacht, maar dit is echt niet het geval. Er komen wel leuke bandjes langs op het kamp, waar je mee mee kunt zingen als je dat wil. Of je gaat helemaal uit je panty in San Sebastián of de Mojito ;-). Er hangt echt een relaxte sfeer op het kamp en er is altijd wel iemand waar je mee kan chillen. Ik zal maar niet vertellen hoe fijn die hangmatten liggen na een dag surfen. Iedereen komt er om hetzelfde doel: om te (leren) surfen. Elke ochtend staat er ontbijt voor je klaar en elke avond wordt er lekker gekookt. Zo aten we Hollandse pot, rode pasta, tagliatelle en werd er zelfs een lekkere barbecue georganiseerd (inclusief bandje).


San Sebastían
Mocht je geen ster zijn in de Franse taal, kun je altijd nog proberen om Spaans te spreken tijdens het tripje naar San Sebastián. Met de bus worden we erheen gebracht en heb je veel vrije tijd om de stad te zien of om jezelf vol te eten met pinchos. ’s Avonds gaat iedereen naar de kroeg om een leuk feestje te bouwen, dus die pinchos zjin wel nodig als bodem!


Surfles
Ik nam zelf geen surfles, omdat ik de basis-skills al een beetje van mijn vriend had geleerd in de Noordzee. Gelukkig staan er voor de mensen die les willen een paar hele leuke instructeurs klaar. Op sommige dagen waren de golven gewoon te hoog om op te oefenen en het schuimsurfen zag ik ook niet de hele dag zitten. Gelukkig kon ik mee op stap naar het dorp van Vieux Boucau, naar Hossegor of langs de surfoutlets. Én, ik heb voor het eerst van mijn leven op een longboard gestaan (die kun je gewoon lenen). Ik vond het vet leuk!


Eindconclusie
Al met al is het Brunotti Beachcamp echt een aanrader (als je van surfen en de zee houdt dan, anders heb je er niet veel te zoeken). Het is, je leert er leuke mensen kennen, het strand en de zee zijn fantastisch, je kunt er leuke dingen doen en leuke uitstapjes maken, de panini’s in het dorpje zijn geweldig (Pain American is een aanrader). De leeftijd van het Brunotti beachcamp is 18+, maar de gemiddelde leeftijd ligt vaak wat hoger. Dus geloof me, je hebt totaal geen ‘kumbaya-my-lord kamp-gevoel’ maar gewoon een hele toffe vakantie!
Wie weet zie ik jullie aankomende zomer wel!

©2022 Brunotti Beachcamp • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators